sâmbătă, 22 ianuarie 2011

TEATRU "Dragostea dureaza 3 ani"

In primul an spui: "daca ma parasesti MA OMOR", in al doilea an spui "daca ma parasesti o sa sufar, dar o sa imi treaca", iar in al treilea an spui "daca ma parasesti desfac o sticla de sampanie"."In primul an - cumparam mobila, in al doilea an - mutam mobila, in al treilea an - impartim mobila"

"Iubita mea, nu te-am inselat de placere.
Te-am inselat pentru supravietuirea speciei.
Cand nevasta iti devine prietena, e cazul sa propui
unei prietene sa iti devina nevasta.
Cand imi place o fata, vreau sa ma indragostesc de ea,vreau s-o sarut.
Cand o sarut, vreau sa ma culc cu ea.
Cand ma culc cu ea, vreau sa traim impreuna intr-un apartament mobila.
Cand traim impreuna intr-un apartament mobilat, vreau sa ma insor cu ea.
Dupa ce ma insor cu ea, intalnesc o alta fata care imi place...
In primul an cumperi mobila, in al doilea an muti mobila, in al treilea an imparti mobila."


Acestea sunt cateva dintre replicile pe care le veti auzi in cadrul piesei de teatru "Dragostea dureaza 3 ani" pe data de 3 Februarie la Laptaria lui Enache.Mai multe detalii aici: http://www.daya.ro/. Este o piesa de teatru despre viata, dragoste, viata in cuplu si ironiile sortii.

"La 20 de ani, credeam că ştiu totul despre viaţă. La 30 de ani, am aflat că nu ştiam nimic. Tocmai petrecusem zece ani învăţând tot ceea ce trebuia să uit după aceea."

Dragostea dureaza 3 ani este o piesa de de Frederic Beigbeder, interpretata magistral de: Cristi IACOB - Marc, Ilinca GOIA - Anne, Gabriela IACOB - Alice si Vitalie BICHIR - Jean Georges.

"De-altfel, căsătoria nu este doar un model impus de educaţia burgheză: ea face totodată obiectul unei colosale spălări de creier publicitare, cinematografice, jurnalistice şi chiar literare, o imensă intoxicare care le împinge, până la urmă, pe încântătoarele demoazele să-şi dorească un inel pe deget şi o rochie albă, pe care - dacă n-ar fi fost toată chestia asta - nici nu le-ar fi vista vreodată. Într-o lume perfectă, fetele de douăzeci de ani n-ar fi niciodată atrase de o invenţie atât de artificială. Ele ar visa sinceritate, pasiune, absolut, nu un tip în smoching închiriat. L-ar aştepta pe bărbatul care ar şti să le uimească în fiecare zi lăsată de Dumnezeu, nu pe bărbatul care le va oferi etajere Ikea. Ar lăsa Natura - adicătelea dorinţa - să-şi împlinească menirea. [...] Bineînţeles că burghezii vor jura că asemenea scheme nu mai au trecere, că moravurile s-au schimbat, dar credeţi-o pe biata victimă obidită: niciodată n-a fost mai violentă opresiunea ca în epoca noastră de falsă libertate. Totalitarismul conjugal continuă, în fiecare zi, să perpetueze nefericirea din generaţie în generaţie."

"Generaţia noastră este prea superficială pentru a fi căsătorită. Oamenii se căsătoresc aşa cum se duc la MacDo. După care zapează. Cum aţi vrea să rămână toată viaţa cu aceeaşi persoană, în societatea zappingului generalizat? În epoca în care starurile, oamenii politici, artele, sexele, religiile n-au fost niciodată mai interschimbabile? De ce ar fi cruţat sentimentul dragostei de schizofrenia generală?"

"Am suferit că eram închis, acum sufăr că sunt liber. Carevasăzică, asta înseamnă viaţa de adult: să construieşti castele de nisip, după care să le calci în picioare şi să repeţi operaţia iar şi iar, când ştii prea bine că oceanul le-ar fi dărâmat oricum?"

"Dragostea cea mai puternică este cea neîmpărtăşită. Aş fi preferat să nu ştiu, dar asta e realitatea: nimic nu e mai rău decât să iubeşti pe cineva care nu te iubeşte - şi, în acelaşi timp, este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat vreodată. Să iubeşti pe cineva care te iubeşte este narcisism. Să iubeşti pe cineva care nu te iubeşte, asta da dragoste."

"Pe vremuri, căsătoriile rezistau în faţa unui foc de paie de genul ăsta. Azi, căsătoriile sunt focuri de paie. Societatea în care ne-am născut este întemeiată pe egoism. Sociologii numesc chestia asta individualism, când, de fapt, există un cuvânt mai simplu: trăim în societatea singurătăţii. Nu mai avem familii, nu mai avem sate, nu mai avem Dumnezeu. Înaintaşii ne-au eliberat de aceste piedici şi, în locul lor, au deschis televizorul."

PT DETALII VIZITATI: WWW.DAYA.RO

About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu