sâmbătă, 19 martie 2011

TEATRU: Ce ne spunem cand nu ne vorbim

Marti 15 marite 2011 a avut loc lansarea primului volum al cartii "Ce ne spunem cand nu ne vorbim" de Chris Simion. Subiectul romanului asa cum este el expus este acesta:

Un diagnostic fatal o determina sa o ia la fuga si sa se ascunda. Fara nicio explicatie. Isi abandoneaza iubitul, parintii, prietenii...tot. Pleaca din tara ca sa-si traiasca sfarsitul intr-o singuratate deplina. Dupa 2 ani isi reface analizele. Verdictul medical anuleaza toate asteptarile. E sanatoasa tun, fara urme de neoplasm, prin urmare , in viata. Dupa 2 ani in care a dansat tango cu moartea, revine in povestea din care evadase dar nu se mai identifica cu nimic. Acvariul cu lumea ei de demult, cu pesti-emotii, cu scoici-amintiri, cu ganduri-nisipuri, cu plante-vise...se dovedeste a fi acum doar ceva banal, usor de inlocuit. Singurul lucru cu care ramane dupa aceasta jupuire e sinele. Daca primul diagnostic a fost gresit sau daca si-a inventat povestea doar ca sa fuga de realitatea in care era...nu mai conteaza atata timp cat, insotind-o pas cu pas pe drumul ei, ne-am facut tandari ca sa ne recompunem, am mintit ca sa descoperim adevarul, am urat ca sa aflam iubirea adevarata, ne-am pierdut definitiv ca sa il regasim pe Dumnezeu pentru totdeauna.
Romanul are doua volume, cel de-al doilea este pus in scena in piesa "Ce ne spunem cand nu ne vorbim" la Laptaria lui Enache. Spectacolul este o comedie tratata pe baza razboiului dintre ratiune si inima. Se intampla de multe ori ca felul in care noi actionam sa nu se potriveasca deloc cu ceea ce gandim de fapt. Distributia este aceasi ca in cazul piesei "Dragostea dureaza 3 ani": Cristi Iacob,Ilinca Goia,
Vitalie Bichir,Gabriela Iacob.

Piesa, a carei premiera a fost pe data de 17 martie 2011,trateaza ideea de a spune exact ceea ce gandim pentru a fi in primul rand sincer cu noi si mai apoi cu ceilalti.Pentru a evita ca "sfarsitul sa fie inca de la inceput", comunicarea a exact ceea ce gandim este esentiala. la inceputul piesei exista dialogul dintre "el" si "ea", care evidentiaza acest lucru: "mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa iti confirmi acest lucru".

In timpul monologului sau, actorul Cristi Iacob spune: "cand eram mic.....aveam 3 ani...mic...am intrebat-o pe bunica de ce inima mea nu bate o data?...hmm..minte de copil...3 anisori...si bunica mi-a spus pentru ca trebuie sa existe pauzele dintre batai.Dar pentru ce am eu nevoie de pauzele astea?...si bunica mi-a spus - pauzele dintre bataile inimii exista, ca pe parcursul vietii sa cauti persoanele potrivite sa umplii aceste goluri".

Pentru a vedea programul spectacolelor intrati pe site-ul companiei de teatru Daya.
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu