luni, 14 martie 2011

Top 10 - Cele mai frumoase plaje din lume!

Pentru ca tot s-a incalzit afara.....Topul a fost conceput de Yahoo Travel si arata cam asa:

Locul 10 – Insulele Cook – One Foot Island

Plaja Aroa este situata langa Ratoronga si este plaja cu cel mai alb nisip din lume. Aici turistii sun atent supravegheati, iar daca ai comis “imprudenta” de a deranja pe cineva, de a arunga gunoiul pe plaja, sau sa poluezi sonor atmosfera risti sa fi evacuat de urgenta, asta dupa ce platesti o amenda cel putin “usturatoare”.Locul 9 – Sinclair’s Bay – ScotiaLocul 8 –Shell Beach – Insula Purbeck

Insula Purbeck este de fapt o peninsula, dar in lexicul local ramane sub denumirea de insula. Regiunea pare rupta de realitate, singurele semne de civilizatia fiind redate de navigarea trecatoare a unor iahturi.Locul 7 – Whiteheave – Insulele Withsunday – Australia – Queensland

La aceste insule se gaseste cel mai fin nisip din lume, plaja fiind totodata inconjurata de paduri tropicale. Ceea ce este de retinut sa orice baie in apa oceanului trebuie facuta fiind imbracat cu costum de baie complet pentru e vita intepatura mortala a meduzei albastre, care isi face aparitia 6 luni pe an.


Locul 6 – Plaja Nungwi – Insula Zanzibar – Tanzania

Complexul de plaje din Kenya si Tanzania este considerat de majoritatea agentiilor de turism exclusiviste drept cel mai cautat din toata Africa.


Locul 5 – Palawan – Filipine

Filipine se bucura cu peste 7.000 de insule si atat de multe plaje virgine, necalcate de oameni, incat este foarte usor sa inchiriezi o barca de pescuit pe o suma de nimic si sa navighezi astfel spre explorarea propriei tale insule. Grupul de insule din vestul arhipelagului filipinez este descris chiar de localnici drept ultima frontiera a tarii lor.


Locul 4 - Porto da Barra, Salvador – Brazilia

Pentru o tara care are peste 7.000 de kilometri de plaje orientate spre est, Porto da Barra este nu doar cea mai frumoasa plaja din Brazilia, ci datorita orientarii sale spre vest, ofera in plus ocazia unor apusuri de soare magnifice.


Locul 3 - Parcul National Tayrona - Columbia

Tayrona este considerata de multi turisti si jurnalisti specializati in calatorii drept cea mai deosebita plaja din intreaga America de Sud! Nimeni nu se asteapta ca o astfel de plaja sa apara brusc, dupa circa 40 de minute de mers dificil prin padurea de magrove care margineste Parcul National Tayrona.


Locul 2 - Las Islas Cies, Galicia – Spania

Dupa aproximativ 40 de minute de mers cu barca motorizata, ai pasit deja in cea mai exclusivista plaja din Spania. Odinioara o ascunzatoare perfecta a piratilor, locatia a fost inclusa, recent, intr-o rezervatie naturala, fapt cat se poate de bine insipirat, deoarece a ramas astfel salbatica si neatinsa de furia dezvoltatorilor imobiliari. Iar pentru a nu deranja vietuitoarele de pe insula, accesul turistilor este permis doar in lunile de vara.Locul 1 – Sandy Say – Caraibe

Aici...ATAT....ce sa mai zici....


About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu