marți, 5 aprilie 2011

Efectul Yoyo in curele de slabire!

Efectul Yo-Yo consta in recumularea de kilograme dupa o cura de slabire drastica.De cele mai multe ori numarul kilogramelor pe care le adaugam ajunge sa fie mai mare decat cel inital curei de slabire.In timpul unei cure de slabire organismul are tendinta:

1. - consuma mai putina energie si pastreaza rezerve de hrana pentru eventuale situatii critice;
2. - incepe sa stocheze mai mult decat de obicei.Astfel dupa incheierea unei cure de slabire si revenirea la un regim normal, bogat in calorii si grasimi, organismul va acumula toate caloriile, isi va face "provizii" amintindu-si de perioada anterioara (cea din timpul curei de slabire). Astfel ne ingrasam si ajungem la un aport de kilograme la fel de mare sau mai mare decat cel pe care am reusit sa il reducem.Dietele de slabire progresive nu creaza un traumatism asupra organismului si face sa se reduca la minim aceasta memorie genetica si astfel efectul yo-yo este redus.

Prin consumul de apa plata de 2L, exercitii fizice regulate si o alimentatie care sa devina un stil de viata (si nu o dieta permanenta)fac ca micile "abateri" pe care ni le permitem (prajituri, placinta, etc) nu vor avea efect vizibil.
De asemenea Nu ingerati mai multe calorii decat ii sunt necesare corpului dumneavoastra .Calculati-va necesarul energetic in functie de noua dumneavoastra greutate corporala:

11 ori greutatea + 1250 => Adica pentru o femeie ce cantareste 60 kg (greutatea de forma atinsa dupa perioadele de regim si stabilizare)

11 ori 60 + 1250 = 2250 de calori

Cel mai important lucru de retinut este ca toate curele de slabire drastice conduc automat la producerea efectului yo-yo.Atunci cand te infometezi:

1. Ce greutate pierzi?
- in prima faza pierzi in cea mai mare parte apa. Nu grasime!
- dupa aceea corpul tau incepe sa arda masa musculara pentru necesarul de energie. Nu grasime!
2. Ce reactie are corpul tau?
- te vei simti din ce in ce mai slabita, mai lipsita de puteri
- corpul tau va arde masa musculara pentru a-ti furniza energie
- metabolismul se va schimba pentru a putea functiona cu putina mancare pe care i-o dai
3. Ce se intampla dupa?
- revii cu mancare aproape de normal dar corpul tau nu mai consuma atatea calorii cat consuma inainte
- se acumuleaza grasimi pe care noul metabolism nu le mai arde
daca nu te apuci de miscare, masa ta musculara a suferit foarte mult

Ceea ce este cel mai important este ca dupa mai ulte astfel de "diete minune", care intradevar pe termmen scurt dau rezultat - ca daca nu manancam slabim imediat - organismul nu va mai raspunde la fel la astfel de trucuri. In sensul ca el nu va mai pierde kilogramele atat de usor, chiar daca ne infometam. Acest lucru produce mari dezechilibre in organism care pot duce la unele urmari definitive cum ar fi dereglari metabolice, scade capacitatea de concentrare si de efort, dereglari la nivel psihic si emotional. Chiar daca pare mai simplu sa “faceti foamea” sau sa va indopati cu supa de varza ori de cate ori cantarul nu arata o cifra multumitoare ganditi-va si la sanatate inainte de a recurge la aceste metode.

About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

Un comentariu:

  1. după părerea mea dacă te apuci să ții cure de slăbire păi deacu nu mai ai scăpare, trebuie permanent să le ții sau după ce ai terminat regimul să menții echilibrul de calorii pe care le mînca-i zilnic.
    Dar cel mai eficient este SPORTUL și faptul că mânânci sănătos și echilibrat! da nu la fast food-uri în fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere