sâmbătă, 25 iunie 2011

Michael Jackson - o legenda vie. Memoriile unui fan!

Astazi 25 iunie 2011 se implinesc doi ani de la moartea artistului Michael Jackson, artist pentru care s-a inventat cuvantul megastar. Cu o cariera exceptionala si o viata personala mediatizata Michael Jackson este artistul care detine cele mai multe recorduri in materie de vanzari din lume. Albumul Thriller este oficial declarat albumul cu cele mai multe vanzari din lume inregistrandu-se la finalul anului 2009 aproximativ 100 de milioane de de albume vandute, dar numarul acestora a crescut. Michael detine recordul pentru cel mai numeros public pe care l-a avut un artist vreodata la un concert si anume 200.000 de oameni, dar si recordul pentru cele mai mari vanzari la un album de remixuri.

A inspirat generatii intregi de cantareti si dansatori din intreaga lume, demonstrand lumii ca ....se poate. Nu este un cliseu atunci cand auzim la televizor pe unii dansatori spunand ca "m-am apucat de dans datorita lui Michael". Eu am crescut cu muzica lui Michael Jackson, spre exemplu, de dimineata pana seara ma uitam la casete video cu Michael (da am apucat perioada cu video...acu 280 de ani, sau ceva)iar miscarile lui m-am inspirat intotdeauna. Daruirea pe care o arata pe scena era molipsitoare si te facea sa iti doresti sa te misti ca el. Michael Jackson este oficial in cartea recordurilor dupa un casting in care mii de dansatori din intreaga lume au venit sa incerce sa faca miscarea lui din videoclipul Smooth Criminal, cea in care se apleaca la peste 45 de grade in fata fara sa isi indoaie genunchii deloc. La aceasta desfasurare de forte, Michael a aratat ca este singurul dansator din lume care poate realiza aceasta miscare si a intrat in Cartea Recordurilor.
Michael a detinut pana de curand recordul pentru cel mai scump videoclip din lume de 7 milioane de dolari, cel la piesa Scream realizat impeuna cu sora sa, Kanet Jackson, dar a fost detronat de Lady Gaga. Artista a realizat un videoclip in valoare de 10 milioane de dolari la piesa Judas.

Pe 21 iunie, Michael a fost declarat de revista NME cel mai bun cântăreţ al tuturor timpurilor, în faţa unor vedete ca Freddie Mercury sau Elvis Presley.Videoclipuri precum Thriller, Billie Jean sau Smooth Criminal au marcat istoria muzicii , memorabil pentru mine este in special videoclipul piesei Billie Jean, in special scena cu scarile care luminau.

In aceasta sambata fanii vor putea aprinde simultan lumanari pentru Michael pe alea Michael Jackson din arcul Herastrau din Bucuresti si Cluj.

Pentru inspiratie si demonstratia iti multumesc!About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu