joi, 4 august 2011

Apa poate fi dăunătoare?Află câtă apă trebuie să bem în fiecare zi?Fiecare dintre noi am citit diferite articole sau am urmat recomandările medicului care spuneau că este sănătos să bem între 6 ṣi 8 pahare de apă pe zi. Un medic scoṭian a dârmat toate miturile legate de consumul minim de apă pe zi ṣi a creat agitaṭie când a publicat în Jurnalul Medical Britanic că un consum mare de apă poate fi dăunător, porivit site-ului Yahoo Shine.


Doamna doctor Margaret McCartney a declarat că nu este dovedit ṣtiinṭific faptul că un consum mare de apă poate dăuna sănătăṭii. Dezbaterile legate de consumul exagerat de apă aduc în centrul discuṭiei riscul hipotermiei, datorită imposibilităṭii organismului de a elimina acest surplus de apă. Astfel se realizează procesul de reṭinere a apei care duce la umflarea organelor interne, inclusiv ale creierului. Simptomele cele mai frecvente sunt : fibrilaṭiile musculare, durerile de cap ṣi stări de vomă.

Experṭii ne sfătuiesc să bem apă în funcṭie de stilul de viaṭă pe care îl avem. Persoanele active care fac sport regulat pot consuma ṣi până la 13 pahare de apă ṣi nu neapărat clasicele 6 sau 8 pahare pe zi. În timpul exerciṭiilor este recomandat să bem apă la intervale de 15-20 de minute pentru a nu aduce un aport prea mare de apă în organism la sfârṣitul sesiunii de exerciṭii fizice.
Mulṭi sportivi se plâng că nu pot bea suficient de multă apă pe cât de mult ar avea nevoie ṣi că nu se simt niciodată hidrataṭi suficient. Apa de cocos este o băutură sănătoasă care are proprietatea de a menṭine apa în corp, datorită conṭinutului său mare de potasiu. Alte băuturi care fac parte din categoria băuturilor sănătoase pentru persoanele active sunt: laptele ṣi sucul de sfeclă.

About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu