duminică, 7 august 2011

Compania Cadbury acuzată de rasism de Naomi Campbell!


Compania producătoare de ciocolată Cadbury a fost acuzată de rasism de Naomi Campbell, datorită unei reclame unde fotomodelul era comparat cu noua ciocolată Dairy Milk Bliss, potrivit site-ului www.guardian.co.uk .

Supermodelul a spus că a fost „șocată” cȃnd a văzut ȋn spotul publicitar, la finalul căruia sloganul era „Move over Naomi, there’s a new diva in town”. Producătorii spotului gigantului Cadbury și-au cerut scuze, după ce Naomi a acuzat comparaţia ei cu o ciocolată cu lapte este un act de rasism.
Este jignitor să fiu descrisă ca o ciocolată, nu doar pentru mine ci pentru toate femeile de culoare și afro-americani ȋn general. Nu găsesc nimic amuzant ȋn asta. Este jignitor și supărător”, a declarat Naomi Campbell. Ȋn plus mama supermodelului america a catalogat reclama de asemenea „foarte supărătoare”. „Suntem ȋn secolul 21, nu ȋn 1950. Rușine pentru Cadbury”, a mai adăugat mama vedetei.

Reclama a fost una dintre cele 15 spoturi derulate ȋn parteneriat cu Fallon, agenţia care se află ȋn spatele succesului campaniei Cadbury avȃnd ca personaj central gorila care cȃnta la tobe. Cadbury este ȋn prezent parte a grului Kraft și-au motivat alegerea pentru spotul publicitar spunȃnd că „nu a fost niciodată intenţia noastră să jignim pe cineva”. Ȋn aceași zi Cadbury a publicat pe site-ul de știri din Marea Britanie un articol ȋn care aminteau „ nu a fost intenţia noastră să o jignim pe Naomi sau un alt membru al familiei ei, cu această nouă campanie .Ne pare sincer rău de cele ȋntȃmplate” .

„Sunt ȋncȃntata că cei de la Cadbury și-au exprimat scuzele ȋn mod public. Sper ca pe viitor toate celelalte multinaţionale să ȋnveţe din această ȋntȃmplare, chiar dacă a jigni nu este intenţia lor. Cel mai bine ar fi să ȋncerce să evite aceste neplăceri”, a declarat Naomi după comunicatul de presă dat de Cadbury.

Autoritatea privind Standardele Publicităţii a primit alte 4 plȃngeri care făceau referire la campania iniţiată de Cadbury, 3 dintre acestea fiind făcute de public și una de OBV. Autoritatea examinează cazul pentru a vedea dacă va fi supusă unei investigaţii pe termen lung pentru ȋncălcarea codului publicităţii.
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu