vineri, 5 august 2011

Controversa lichidului medicinal: Litiu ȋn apă - sănătate mentală sau tulburari pshice?


Medicii din Statele Unite au decis după numeroase studii că milioane de americani vor trebui să ingereze o anumită cantitate de litiu ȋn fiecare pahar cu apă, sunstanţă care este asociată cu tulburările mentale care produc comportamente violente din cele mai diverse, potrivit site-ului www.thedaily.com.

Timp de zeci de ani, Litiu, al treilea element din tabelul lui Mendelev, a fost asociat cu tulburarile sănătăţii mentale, precum: schizofrenia și depresiile majore. Astăzi, Litiu a fost reevaluat de experţi, care spun despre această substanţă că este una cu un potenţial terapeutic uriaș și că ar trebui să fie ingerat de milioane de americani ori de cȃte ori aceștia beau un pahar cu apă. Exeperţii spun că Litiu are ca efect pe termen lung, reducerea ratei de sinucideri, a crimelor de minute și a consumului excesiv de droguri.

“Din punct de vedere știinDin punct de vedere știiţific, această legătură ȋntre apă avȃnd la bază litiu și reducerea cazurilor de sinucidere, este acceptată la nivel mondial”, spune biologul și psihiatrul Jacob Appel, de la spitalul Mount Sinai din New York.

Doctorul cehoslovac Gerhard Schrauzer a publicat ȋn anul 1989 primul articol ȋn care vorbea despre conexiunea dintre prezenţă litiului ȋn apă și tulburările de comportament, incluzȃnd sinuciderile, crimele și chiar violurile. Ȋn cercetarea sa, care a durat 10 ani, Schauzer a inclus 27 de persoane din Texas care au consumat ȋn tot acest timp apă care conţinea o cantitate destul de mică de litiu, iar efectul pe care el l-a descoperit a fost exact invers. Ȋn perioada respectivă, doctorul a fost denunţat pentru publicarea articolului care blana efectul curatoi al litiului asupra sănătăţii mentale.

Ȋn vȃrstă de 80 ani și profesor al Universităţii San Diegi din California, doctorul cehoslovac declară “ Oamenii au fost convinși că am ȋncercat să controlez minţile oamenilor și să nu ii las să se vindece de tulburările lor mentale. Este vorba doar despre o ignoranţă la nivel mondial in legătură cu prezenţa litiului ȋn apă și ce putem face noi, oamenii de știinţă cu el. Așa a fost și atunci, așa este și acum”. Litiu este o substanţă care acţionează asupra secreţiei de serotonină, asociată fiind cu efectele antidepresive. Ȋn plus este utilizat ȋn bolile neurologice pentru dezvoltarea noilor neuroni. Chiar și după nenumărate cercetări, efectele prezenţei litiului ȋn apă sunt necunoascute: ajută ȋn tratarea tulburărilor mentale sau le instalează? . Ȋntrebarea este cu atȃt mai importantă cu cȃt ȋn Statele Unite la la fiecare minut au los aproximativ 150 de acte de violenţă: de la furturi, tȃlhării și pȃnă la crime. Iar obiceiul adolescenţilor de a consuma droguri și de pune mȃna pe armă este din ce ȋn ce mai frecvent și ȋn același timp extrem de periculos.


Doctorul Gerhard Schrauzer consideră că este o decizie pripită de a se ȋncepe comercializarea acestui sortiment de apă ȋn Statele Unite atȃt de repede, mai ales datorită faptului că lumea s-a obișnuit să consume cantităţi mari de apă avȃnd ȋn vedere recomadările specialiștilor ȋn nutriţie și sănătate. “ Să cumpărăm aceasta apă acum, este o mutare cu adevărat periculoasă”, a spus profesor doctor Schrauzer.
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu