duminică, 7 august 2011

Cum recunoaṣte creierul corpul?Cercetătorii australieni sunt pe cale să descopere misterul recunoaṣteri corpului de către creierul uman, potrivit site-ului Discovery News. Întrebări precum „De unde ṣtie creierul ce mână sau ce picior să miṣte?”, sunt pe cale să-ṣi găsească răspunsul.

Cercetătorii au demonstrat că alături de simṭurile tactic ṣi vizual există ṣi o serie de receptori în muṣchi, care au un rol foarte important. Descoperirea care a fost recent publicată în Journal of Physiology, îi vor ajuta pe medici să trateze afecṭiunile de nerecunoaṣtere a corpului, care pot apărea în cazul unor boli precum epilepsia. Principalul autor, Lee Walsh a explicat că noi cunoaṣtem părṭi ale corpului care ne aparṭin în mod instinctiv. În orice caz modul în care creierul dezvoltă această schemă este încă o parte necunoscută.

Odată ce iluzia prezentei unei mâini este creată, subiecṭii au un răspuns psihologic în a încerca să-ṣi miṣte mâna împlantată”, a declarat Walsh după primele cercetări. „Noi putem utiliza viziunea pentru a vedea părṭi din corpul nostru, dar în acelaṣi timp putea vedea acest lucru ṣi la alte persoane.Receptorii prezenṭi în muṣchi pot doar să semnalizeze prezenṭa unor lucruri legate de corpul nostru”, a continuat Walsh.

Rezultatele cercetărilor au arătat clar ca receptorii musculari au o contribuṭie importantă la recunoaṣterea corpului. Acesta este doar primul test care arată cum creierul utilizează imformaṭiile de la muṣchi pentru a ne spune nouă care este corpul nostru ṣi care nu. Acum este fundamental să aflăm cum interacṭionează creierul ṣi corpul pentru a ne crea nouă sezanṭia „de a fi noi”. Când vom înṭelege problema recunoaṣterii corpului vom putea vedea diferenṭa între pacienṭii sănatoṣi ṣi cei bolnavi”, a adăugat Walsh.
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu