luni, 29 august 2011

Meduza Box - Cea mai otrăvitoare creatură de pe planetă!

Veninul meduzei Box este mortal, deoarece conţine toxine care atacă inima, sistemul nervos și peretele celulelor, potrivit site-ului www.nationalgeographic.com.

Veninul meduzei este perfect adaptat pentru a omorâ intantaneu prada, precum pești sau creveţi, astfel ȋncȃt cȃnd aceștia se zbat să nu ȋi distrugă tentaculele delicate.

Efectul veninului meduzei Box are rata de mortalitate cea mai mare de pe planetă, actionȃnd direct asupra sistemului cardiovascular și cerebral. Majoritatea victimelor umane simt dureri foarte puternice, iar supravieţuirii au cicatrice pe fiecare zonă a corpului care a intrat ȋn contact cu tentaculele meduzei. Singurele supravieţuitoare care nu sunt afectate de veninul meduzei Box sunt broaștele ţestoase, fiind considerate chiar dușmani ai acesteia, reprezentȃnd prada lor cu regularitate.

Meduza Box trăiește cu precădere ȋn apele din Nordul Australiei și a oceanului Indian. Are un număr de 15 tentacule care pot atinge și 3 metrii lungime la maturitate, iar fiecare tentaculă are la capăt aproximativ 5000 de celule pline cu venin, ceea ce nu face periculoasă doar atingerea lor ci și simpla prezentă ȋn apropierea acestora.
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu