duminică, 21 august 2011

Un drog poate reduce simptomele Sindromului Down
Un nou studiu relevă faptul că simptomele caracteristice Sindromului Down pot fi reduce cu ajutorul unui tratament care are la bază un drog simplu, potrivit site-ului Discovery News.
Studiul a fost realizat la Universitatea Stanford ṣi condus de psihologul ṣi neurochirurgul Ahmad Salehi. Sindromului Down este datorată în principal prezenṭei a unei copii în plus a cromozomului 21. Această copie adaugă de regulă între 130 ṣi 300 de gene care sunt responsabile de apariṭia Sindromului Down.
Sindromul Down afectează în principal hipotalamusul, care este acea parte a creierului responsabilă de învăṭare, de preluare de informaṭii ṣi de aplicare a acestora în practică, în lumea reală.

„A îṭi aduce aminte unde ṭi-ai uitat cheile nu este suficient. Este important să îṭi aminteṣti ṣi zgomotul făcut de acestea pe suprafaṭa pe care le-ai lăsat”, a declarat Salehi pentru Discovery News. Psihologul Salehi spune că bolnavii de Sindrom Down nu fac astfel de conexiuni pentru a-ṣi reaminti, astfel studiul realizat de acesta a dus la descoperirea faptului că hipotalamusul nu funcṭionează corect la aceṣti pacienṭi datorită lipsei unei substanṭe chimice care ajută în mod normal la realizarea acestor conexiuni ṣi ajută neuronii.

În cadrul experimentului, rozătoarele au fost injectate cu un drog care se transformă în noradrenalină în interiorul creierului. După cinci ore de la injectare rozătoarele îṣi puteau aminti senzaṭia oferită de micile ṣocurile electrice, putând astfel acum să experimenteze senzaṭia de frică, pentru că îṣi puteau aminti. Salehi spune că după ce rozătoarele au fost retestate după două săptămâni, aceṣtia au revenit la nivelul de inteligenṭă pe care îl aveau anterior.

Deṣi doctorul Salehi nu este foarte optimist că acest tratament se poate aplica ṣi la oameni, Richard urbano, un cercetător al Sindromului Down la Universitatea Vanderbilt spune că descoperirile lui Salehi reprezintă un pas important pentru tratarea bolii în viitor.

About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu