sâmbătă, 1 octombrie 2011

Noaptea Bibliotecilor!

Noaptea zilei de 1 octombrie a adus cu ea prima ediție Noaptea albă a bibliotecilor, cum ar spune domnul profesor Călin Vegheș, "un fel de Noaptea albă a Muzeelor, numai că este cu cărți". Ideea este una foarte bună, având în vedere faptul că internetul și curentul de socia-media face furori în rândul tinerilor, iar cărțile ocupă un loc aproape neînsemnat în viața noastră. Bibilioteca Natțională a României, Biblioteca Central Universitară Carol I, Biblioteca metropolitană, Academia de Studii Economice din București , dar și alte biblioteci din țară și din capitală s-au alăturat evenimentului, invitându-i pe tineri la lectură.
La ASE, programul a început la ora 19.00, cu lansarea cărții Noile reguli de marketing și PR de David Meerman Scottm ediția a doua,tradusă de editura Publica. Invitatul special a fost domnul profesor Vegheș, care ne-a vorbit despre carte, punctele ei slabe și forte, dar și potențialul de aplicabilitate a noilor reguli în România. Cartea voebște despre cum putem ajunge diresct la potențialii consumatori folosind rețelele de socializare, blogguri, comunicate de presă, site-uri și prin marketingul viral. Cât la sută din ceea ce scrsi în carte poate fi aplicat în România, având în vedere că marketingul nu este atât de dezvoltat în țara noastră și că primele bugete care se reduc pe timp de criză sutn cele de marketing, asta rămâne de văzut, după ce voi citi cartea.

La finalul speech-ului dezbaterea cu întrebări și răspunsuri mi-a adus ca premiul una dintre cele 3 cărți puse la bătaie de către editura Publica, pe care abia aștep să o citesc.La ora 24.00 în Amfiteatrul 1 al Academiei de Studii Economice s-a jucat piesa Ce ne spunem când nu ne vorbim, o piesă marca compania de teatru Daya, avându-i în prim plan pe Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir și Gabriela Iacob. O piesă pe care eu am văzut-o în urmă cu ceva timp la terasa La Motoare, dar pe care nu mi-a displăcut să o văd. Este o piesă foarte intereantă, care te pune pe gânduri și te face să te întrebi dacă ceea ce gândești este în concordanță cu ceea ce se află în sufletul tău. Pentru un mini-pormo pentru piesă , iată câteva replici din pisă

Replici din piesa...posibile si in viata...

Sfarsitul e de la bun inceput numai ca noi evitam sa il vedem sau sa il acceptam.

Cand doi oameni nu se mai inteleg trebuie doar sa accepte ca sunt in relatia nepotrivita.

Cei mai multi dintre noi sunt niste persoane extraordinare dar nu artunci cand facem noi cuplu cu ele.

Vrei sa castigi pe cineva? Nu e greu deloc. Important este ca la inceput sa ii dai doar ceea ce vrea si sa nu faci nimic din ce nu i-ar placea.

Cazut pe spate, la pamant, nu poti privi decat in sus.

Omul devine infidel atunci cand nu i se ofera ceea ce are nevoie.

Suntem liberi indiferent de situatie. Nu ne leaga nimic. Nu s-au inventat inca lanturi pentru suflet.

Sufletul nu este o guma de mestecat, nu se intinde, nu se rupe si nu se da din gura in gura.

About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu