sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Rum Diary! - The Movie

<

Filmul Rum Diary este ecranizarea romanului lui Hunter S. Thompson si spune povestea unui jurnalist , care ajunge la finalul anilor 50 sa lucreze la un ziar din Puerto Rico. Ziarul la care ajunge sa lucreze, este aproape de faliment, iar misiunea lui este sa ajunga sa ii cunoasca bine pe locuitorii din Puerto Rico si sa creeze articole care sa faca ziarul sa se vanda. Desi permanent ametit de alcool, atras in afaceri dubioase ale bogatasilor din Puerto Rico, Paul Kemp (interpretat cu succes de Johnny Depp) incearca sa propuna ca subiecte care sa constientizeze opinia publica de toate neregulile care exista, dar toate aceste subiecte sunt interzise spre publicare. Motivele sefului sau erau din cele mai bizare. O secventa aboslut geniala este aceea cand seful jurnalistului ii pune "nu poti prezenta oamenilor problemelor pe care ei le cunosc. Asta e America", iar Paul spune "la naiba, asta e Puerto Rico".


Satul sa intre in bucluc si satul de compania unor oameni bogati si fara scrupule, care "cunosc preturile la multe lucruri, fara sa cunoasca valoarea niciunui", Paul se hotaraste sa plece inapoi in New York, realizand ca nu poate lupta impotriva sistemului atat timp cat face parte din el.Filmul are un aer european, motiv pentru care incasaile in America au fost de doar 13 milioane de dolari, Johnny Depp declarand ca „Nu-mi pasă câţi bani face [filmul]. Probabil că încasările sale din aceste săptămâni provenite, să zicem, din Wichita, Kansas, nu vor avea cine ştie ce aport la cele finale, care sunt acum în jur de 13 milioane de dolari [în America de Nord]. Cred însă că este un film intelligent. Şi, de multe ori, în afara marilor oraşe ale Statelor Unite, nu există cerere pentru astfel de filme”.
Nuantele filmului nu sunt explicate, trebuie intelese, deci veti observa de ce situatia presei din anii 50-60 din Puerto Rico seamana cu situatia presei din Romania de azi. Oare de ce nu se vinde presa scrisa?....hmm....:-?

“Cred că pelicula va trece proba timpului iar oamenii o vor vedea şi revedea cu plăcere”, a adaugat actorul.a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://3.bp.blogspot.com/-79TbKIhwvFg/TtHsqNGnZwI/AAAAAAAAA2Q/006tSBQevEo/s1600/Rum%2BDiary%2B2.jpg">


About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu