luni, 5 decembrie 2011

In seara asta vine Mos Nicolae!


In noaptea de 5 spre 6 decembrie vine Mos Nicolae, vestiti pentru faptul ca lasa in ghetutele copiilor cuminti dulciuri, jucarii si alte cadouri, dar si pentru faptul ca aduce si nuieluse celor mai putin ascultatori. Este povestea e care cu totii o stim de cand eram mici. Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se anunta niciodata.

Legenda spune ca Mos Nicolae a ajutat 3 fete sramane, pe care batranul lor tata dorea sa le vanda, neavand bani sa le dea zestre ca sa se marite. Induplecat de pplansetele si rugaciunile fetelor, Mos Nicolae le-a lasat celor 3 fete cate o punga cu galbeni, astfel fiecare a reusit sa se aseze la casa lor. de atunci, Mos Nicolae aduce cadouri tuturor , fara sa se arate insa.

In Ardeal, Sfantul Nicolae, sau Sin-Nicoara, este cel mai popular Sfant.Sarbatoarea de pe data de 6 decembrie este vazuta ca victoria binelui asupra raului, timp in care toate relele de peste an se spulbera, in asteptarea unui an nou , mai bun decat cel care este pe cale sa treaca.About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu