vineri, 18 mai 2012

Colorarea naturala a aparului.Tendinte si culori la moda pentru par in 2012!
            Până acum ceva timp vopsirea părului fără apariția unor repercursiuni asupra lui, era aproape imposibilă. Astăzi, colorarea naturală a aprului vine în ajutorul celor care doresc să își schimbe look-ul la început de an , dar fără să le fie afectată sănătatea părului. O soluție naturală pentru colorarea părului este henna. Lawsonia Inermis, sau Henna , cum este ea cunoscută de toată lumea, este o plantă a cărei frunze sunt măcinate , formând o pulbere care emană o vopsea roșie-orange.


            Cunoscută astăzi mai mult pentru tatuajele semipermanente, henna a fost utilizată atât ca soluție naturală de colorare a părului , dar și de vopsire a unor modele interesante pe mâini și picioare a femeilor din Egipt. Bărbații din antichitate foloseau această plantă pentru a își vopsi bărbile sau pentru colorarea coamei cailor. Deși concepția despre colorarea cu henna este una greșită în Occident, femeile din India și Africa de Nord folosesc această plantă pentru colorarea unghiilor și a părului , datorită unei vechi tradiții ce vorbește despre frumusețea naturală, eternă feminină.

            Există mai multe tipuri de henna. Henna pentru colorare este deosebită de cele pentru îngrijirea părului. Nuanțele pe care le găsim în magazine sunt amestecuri ale hennei cu alte plante, astfel încât colorarea părului să poată fi făcută în mai multe nuanțe , în funcție de preferință. Henna pentru îngrijirea părului poartă denumirile de Henna Neutră și Henna cu Chinina. În orice caz, toate tipurile de henna au efecte benefice asupra părului nostru, indiferent dacă o cumpărăm pentru îngrijirea firului de păr sau pentru colorarea lui. Combinațiile dintre henna și alte plante au ca rezultat un amestec natural de culori și este persistent. În plus, henna pentru colorare este disponibilă în nuanțe de blond, roșcat, șaten și brunet. Potrivit hair-stiliștilor, nuanțele vedetă pentru anul 2012, rămân cele puternice precum roșu sau orange. Dar nici nuanțele pământii, sau negrul intens nu sunt lăsate deoparte.

            Pentru colorarea părului cu henna trebuie avută în vedere nuanța pe care o alegem. Pentru că henna nu este o vopsea în sine, cu chimicale și alte ingrediente toxice, este indicat să alegi o culoare apropiată de nuanța naturală, spre exeplu poți închide nuanța pe care o ai, sau o poți deschide pentru a lumina tenul.  

            Pentru că vorbeam despre nuanțele vedetă în materie de păr în 2012, blondul pare să revină. Aici vorbim despre blondul-cenușiu, blond-auriu și blond-caramel. Trebuie să renunțați la acel blond spre alb, care nu face altceva decât să ne îmbătrânească. Aceste nuanțe de blond care sunt la modă în 2012, facilitează alegerea modalității de colorare cu henna. Tocmai pentru că henna nu este o vopsea toxică, ea va oferi o nuanță caldă de blond . Cu cât repetați mai des colorarea cu henna cu atât culoarea va prinde contur mai bine. Puteți să repetați operațiunea în primă instanțăa la 2-3 zile.            Dacă sunteți vopsite , colorarea cu henna nu este o soluție pentru voi să vă schimbați nuanța de păr. Henna nu prinde pe vopsea, iar rezultatul va fi o imensă nemulțumire referitoare la colorarea cu henna, ceea ce va fi o impresie greșită.            Pentru că nuanțele tari revin în 2012, după ce în anul 2011 au fost la mare căutare, henna este soluția perfectă pentru un păr de culoare roșie sau orange, pentru care pot opta persoanele cu o personalitate puternică și cu încredere în ele.

Colorarea henna pentru păr blond


            Pudra de colorare pentru nuanțele de blond este alcătuită din pudre vegetale , 100% naturale, ceea ce oferă reflexii luminoase pentru părul tău. În fcunție de tipul de păr este indicat să folosești, ca după orice spălare, un balsam potrivit tipului tău de păr. Pudra pentru colorare cu henna pentru părul blond, este un amestec

  • de pudră de mușețel – pentru oferirea reflexiilor aurii li catifelarea părului
  • pudră de rozmarin – reglează secreția de sebum
  • hena neutră – întărește firele de păr
  • pudră de revent – o plantă care conține elemente colorante.Colorare cu henna pentru păr șaten            Pudra de henna pentru colorarea părului în nuanțe de șaten este obținută din uscarea și măcinarea coajei și a frunzelor de nuc și combinarea cu henna de Egipt.
Colorare cu henna pentru păr roșcat


            Pudra pentru părul roșcat este obținută din măcinarea frunzelor de henna, frunze care sunt cunoscute pentru proprietățile lor de hrănire a părului și antimătreță. Colorarea va oferi vigoare părului , reflexe castanii și strălucire firului de păr.Avantajele folosirii colorării cu henna au în prim plan tratamentul pe care aceasta îl oferă părului pe lângă colorarea pe care ve-o doriți. Firul se va întări de la rădăcină , oferă părului strălucire și un aspect natural, lucru pe care vopselele clasice cu toxine nu îl fac. Mai mult decât atât, henna este un atntidot pentru persoanele cu părul gras. Dacă aveți părul uscat , trebuie să combinați substanța de colorare cu henna, cu un balsam tot pe bază de henna, sau cu uleiul de măsline, care are efect natural de hrănire al părului și îi va oferi elasticitatea de care părul uscat duce lipsă. Colorarea cu henna este un colorant vegetal pentru păr și nu decolorează părul, dimpotrivă îi oferă o nuanță , reînvie nuanțele părului natural, iar părul devine ușor de pieptănat și mătăsos la atingere.Henna ca și tratament pentru păr, dacă nu vă doriți colorarea în special , este un bun regenerator pentru păr, mai ales henna cu chinină. Aceasta va hidrata părul uscat și va lupta cu firele despicate.Procedură


Colorarea cu henna necesită obligatoriu purtarea mănușilor și haine adecvate, de care să nu ne pară rău dacă le vom păta. Pudra de henna se amestecă cu apă fierbinte , în concentrație de 70% apă și 30% pudră și se lasă să se odihnească 30 de minute înainte de aplicare. În pasta obținută puteți adăuga oțet balsamic sau zeamă de lămâie. Este bine să nu utilizați ustensile din metal , iar pasta obținută se aplică pe părul uscat și curat, cu o pensulă , într-un mod cât mai uniform. Compoziția se lasă pe păr între 30 min și 3 ore, după care părul se clătește din abundență.Procesul il gasiti aici: http://www.youtube.com/watch?v=OObcuc6KpA4&feature=player_embedded#!
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu