duminică, 13 mai 2012

Fructul Kaki, un desert exotic și sănătos!
            Kaki este un fruct exotic, originar din din Asia , fiind cel mai răspândit în China. În majoritatea țărilor asiatice precum China, Coreea sau Japonia, fructele sunt lăsate 2-3 săptămâni afară, imediat după recoltare, pentru a fi consumate uscate. Copacul de Kaki nu crește mai mult de 10 m și mai este denumit și Mărul din Orient. Fructele de kaki seamană cu roșiile , numai că au culoarea portocalie, iar conținutul este dulce.

            Liderul la nivel mondial în producția de fructe kaki este China , urmat de Coreea, Japonia și Brazilia. În Europa, Italia este țara care are cea mai mare producție de kaki, fructe pe care le găsim și în magazinele din România.            Fructul Kaki este o alegere sănătoasă a unui desert în fiecare zi. Este bogat în vitamina C și  bogat în beta-caroten. Americanii numesc aceste fructe Persimmon, ce în traducere înseamnă fructe uscate, denumirea vine de la consistența lor, care nu este una zemoasă , ci mai mult una fibroasă, lucru care face din fructele kaki o gustare nemaipomenită de peste zi. Atât în Asia , cât și în America, frunzele pomului de kaki sunt utilizate pentru infuzia de ceai, care are un efect asemănător cu ceaiul verde, fiind bogat în vitamina C și avand un efect benefic asupra siluetei.

            Datorită conținutului său dulceag este utilizat în bucătăra asiatică. Pasat și în combinație cu alte condimente, este un sos perfect pentru preparate precum fructe de mare și pește. Fără grăsimi și doar cu adaos de condimente și mirodenii, sosul de kaki va fi o alegere foarte bună pentru a vă surprinde prietenii cu preparate ușoare.

            Conținutul său mare de fibre face din aceste fructe o gustare între mese foarte bună și sățioasă. Kaki conține pe lânga vitamina C și beta-caroten, magneziu, potasiu, calciu și fier. Speciliștii consideră că un consum regulat ale acestor fructe duce la reducerea riscului de artero-scleroză și a atacurilor mirocardice. O cercetare din domeniu nutriției relevă că, este un fruct recomandat în curele de slăbire, datorită faptului că are rol în arderea grăsimilor.
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu