marți, 12 iunie 2012

Hainele ecologice, cele mai potrivite în sezonul cald!


Hainele ecologice par să fie cele mai potrivite în sezonul cald, tocmai pentru că ne protejează pielea de iritații și alte afecțiuni pe care le pot provoca materialele sintetice. Materiale precum mătasea, bumbacul și inul sunt cele mai indicate pentru sezonul cald, fiind cele mai lejere și lasă pielea să respire. Beneficiile purtării de haien ecologice au efect asupra mediului , prin reducerea chimicalelor toxice ce se folosesc intens în industria textilă la nivel mondial, aceste consecințe se văd și asupra sănătății după cum spun unii specialiști.Pentru ca o țesătură să fie 100% naturală, la cultivarea plantei nu trebuie să stea la bază nici un fel de chimica toxic. Potrivit ecomall.com, la nivel mondial 25% din insecticidele produse sunt utilizate pentru creșterea bumbacului, iar în anul 2000, 2.03 milioane de kilograme de agenți de fertilizarea au fost adăugați peste culturile de bumbac din SUA. Așa că înainte să cumpărați verificați eticheta cu atenție. Acolo se specifică tot.            În ciuda a ceea ce găsim în magazine, haine cu modele atractive, materialele lasă de dorit de cele mai multe ori, aceasta este și părerea designerului casei de modă Prada care a lansat în anul 2009 pentru prima dată în carieră o colecție de haine ecologice. Eu iubesc culorile, moda a fost tristă, mult negru, gri. Cred că moda trebuie să fie veselă, mai multă culoare, lumină. Ultima mea colecţie se încurajează femeia să îşi recicleze propria garderobă. Adică să nu cumperi ceva de care nu ai nevoie, să poarte şi lucrurile mai vechi din garderobă", a spus creatoarea Aghata Ruiz.

Înafară de materialele clasice , precum bumbacul , mătasea și inul, designerii marilor case de modă din lume nu se  sfiesc să introducă și elemente din stuf, paie, lemn, celuloză și chiar piele ecologică, pentru că deși este vară, combinațiile și detalii rock rămân la modă. Astfel cu  rochiță vaporoasă, o vestă d epeiel ecologică și cizme scurte de vară, nu veți da greș cu siguranță. Mai mult decât ce materiale folosim este important procesul procesării acestora, unde nu sunt folosiți coloranți artificiali, iar dacă vorbim de haine cu modele lipite, acest adeziv nu este toxic.

 Stilul marinăresc rămâne în tendințe și în această vară, acest tip de costumații sunt cele mai indicate a fi din materiale ecologice, tocmai pentru că acest tip de material este fluid și păstrează naturalețea și stilul acestui model de îmbrăcăminte.Celebra creatoare de modă Stella McCartney a lansat de curând la Londra o colecție de haine ecologice, iar la petrecerea de lansare vedete precum Maria Sharapova, Laura Bailey, și Kate Moss au ales să poarte ținute eco, tocmai pentru a fi în spiritul colecției. Daca hainele vor avea de acum incolo un cod etic si ecologic atunci facem un mare pas in protejarea mediului", a declarat Stella.
 
Calitatea acestor țesături este net superioară, de aceea ele nu se demodează. Se zice că ce este clasic, este natural și astfel rămâne la modă indiferent de ce schimbări ar apărea în industria modei. Naturalețea hainelor ecologice le dau acestora versatilitate în combinarea de ținute din cele mai diverse.

About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu