duminică, 8 iulie 2012

Incaltaminte sport de vara!


În ultimii ani, companiile producătoare de echipamente sport se întrec în produse de ultimă generație, menite să ne facă orele de sport cât mai plăcute. Noul trend în materie de încălțăminte sport, îl reprezintă pantofii sport ecologici. Aceștia sunt realizați integral din piele ecologică, iar interiorul este căptușit cu un material textil, care nu reține umezeala. Astfel piciorul rămâne uscat în permanență și se aerisește continuu, evitând apariția unor formațiuni dureroase sau de ordin infecțios pe piele.

Vestea bună este că cererea este în creștere pentru acest tip de produs, de unde deducem importanța pe care o acordă consumatorii români mediului dar și sănătății. Un alt avantaj pe care producătorii îl scot în evidență este forma aerodinamică a acestor pantofi sport, dar și faptul că sunt foarte ușori. Persoanele care obișnuiesc să alerge în parc știu cel mai bine cât de importantă este greutatea încățămintei lor. Materialele din care aceștia sunt confecționați sunt reciclabile, renunțându-se la talpa din carbon clasică, utilizată adesea de unele companii.

Potrivit revistei Runner WorldMagazine consumul de carbon pentru încălțămintea sport clasică, este de 2500 de kilograme de carbon anual, dar din nefericire această cifră este în creștere. Inovațiile în materie de încălțăminte sport au dus la crearea unor pantofi 100% ecologici, păstrându-le durabilitatea, dar și confortul. Atât consumul de carbon dar și cel de piele naturală duce la creșterea timpului de descompunere a unei perechi de pantofi sport. Descompunerea unei perechi de pantofi sport clasici durează aproximativ între 45 si 80 de ani, dacă vorbim de modelel care conțin 60% piele și 40% material textile. Estimările legate de descompunerea unei perechi de pantofi sport realizați integral din piele pot ajunge și până la 1000 de ani. Optând pentru pantofii sport din piele ecologică, protejăm mediul înconjurător în care vor trăi copii noștrii.


Institutul Rocky Mountain promovează conceptual de bio-mimetism în producerea încaltamintei (imitarea unor aspecte din natura legate de forma, materiale, functionalitate etc). Potrivit acestora, încălțămintea sport creată sub acest concept conține 0 toxina. Toxina, este de fapt o mixtură de organisme microscopice care este adăugată în procesul de producție în special la crearea tălpii, oferindu-i elasticitate acesteia. Deși mulți dintre noi consideră că modelul este cel mai important la o încălțămintea sport, talpa este de fapt esențială. O talpă rigidă nu va face altceva decât să ducă la degradarea în timp a articulațiilor, cea mai importantă fiind genunchiul. Această toxină nu este periculoasă pentru sănătatea piciorului, ea are rolul de a menține elasticitatea tălpii, dar și de crearea de vid între talpă și restul pantofului sport, renunțându-se astfel la alte tipuri de aditivi pentru lipit.

Reciclarea materialelor care au fost create având la bază conceptual bio-mimetism, se face beneficiind de existența unui process numit EcoCircle. În cadrul acestui process, reciclarea poliesterului se face până la nivel molecular. Granulele rezultate în primul nivel sunt purificate, devenind la rîndul lui o nouă resursă pentru o altă pereche de încălțăminte sport. Noul process de reciclare duce la reducerea consumului de energie cu 76% și costuri mai mici pentru materiale cu până la 71%. În plus, pentru a încuraja cumpărarea produselor ecologice, unii producători au implementat politici de marketing societal. Astfel clienții sunt încurajați să achiziționeze încălțăminte sport ecologică, primind asigurarea că o parte din banii plătiți de ei se vor duce la fundații, care se ocupă de protecția mediului, sau reciclare.

Clienții par să fie încântați de acest lucru, mai ales că pielea ecologică din care este confecționat exteriorul, se păstrează mai bine în timp, nu se crează așa numitele “cute”. Așa că data viitore când vă veți cumpăra încălțăminte sport, nu uitați că puteți alege o pereche care ajută și la protecția mediului, pe lângă confortul și sănătatea dumneavoastră.

Articolul il gasiti ai aici http://eco-style.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=70&catid=17:accesorii-si-incaltaminte&Itemid=28
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu