sâmbătă, 14 iulie 2012

Măști ecologice de curățare a tenului!            Pentru un ten curat și sănătos, înainte de aplicarea cremelor potrivite fiecărui tip de piele este necesară o demachiere și o curățare a tenului în prealabil. Chiar și înainte de aplicare unei măști hrănitoare cu miere, iaurt sau argilă, este necesară o curățare a tenului pentru eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii și deschiderea porilor, care  va duce la o absorbție mai bună a vitaminelor și minrealelor din măștile pe care le vom aplica ulterior.            Doamne domanele și domnișoarele știu că fiecare tip de ten este special și pentru asta necesită o atenție diferită din partea noastră. Măștile naturale tip scrub, adică cele care deschid porii și curăță fața în profunzime, sunt ocolite de multe persoane din cauza unui mit , potrivit căruia, acestea sgârie pielea. De aceea un prim pont pentru utilizarea acestor măști este ca masajul facial și aplicarea lor să se facă ușor, nu cu mișcări bruște sau prea apăsate.            Masca naturală de curățare pentru ten gras

            Tenul gras are nevoie de o ușoară exfoliere , astfel masca cu ovăz oferă această prospețime . Amestecați un iaurt slab 0.1% grăsime, cu o lungură de ovăz, amestecați bine și aplicați masca pe față prin masare. pentru eficiență mai mare fulgii de ovăz trebuie mărunțiti la blender, sau dacă nu dețineți astfel de disopzitiv, alegeți varianta clasică (cu sticlă, așa cum pisați nucile). Masca se îndepărtează apoi cu un servețel uscat sau cu un prosop.După care clătiți cu apă calduță, apoi rece,pentru revizorarea tenului și creșterea circulației sanguine la nivelul feței.

            Mcelași efect de curățare intensă o are și dacă amestecați fulgii de porumb pisați cu iaurt gras (pentru ten uscat), sau iaurt slab (pentru ten gras). Măștile naturale de hrănire a pielii sau cele de curățare sunt cele mai la îndemâna noastră tocmai pentru că majoritatea ingredientelor la avem în casă și nu ne costă nimic să le pregătim.

Pentru persoanele care suferă de acnee (adolescenți sau persoane adulte căpșunile sunt un ingredient beenfic). Astfel puteți amesteca ovăzul sau fulgii de porumb pisați cu iaurtul (în funcție de ten) și cu un pire format din 3 căpșuni. Plusul de hidratare pe care îl doriți chiar și în timpul curățării tenului poate fi obținut din cosisitența densă a iaurtului sau din frișcă. Alegere este numai a voastră.

           

            O altă mască de curățare poartă numele , masca Maria Antoaneta, denumirea provenind de la la faptul că această masca este foarte populară în Franța. Maca se recomandă persoanelor cu ten sensibil, mixt, normal sau gras. Este o mască pentru aproape toate tipurile de ten și presupune amestecul unei lingurițe de ceai concentrat din coajă de stejar, un ou , sucul de la o lămâie, 3 linguri de lapte praf . Amestecul se aplică pe față și gât printr-un masaj ușor după care se îndepărtează la fel cu un prosop sau servețel uscat.            Măștie pentru tenul gras au în general la bază sucul de citrice (lămâie , sau portocală), în combinație cu argila. Pudra de argilă și sucul de citrice inhibă secreția de sebum , curăță și deschide porii pentru aplicarea ulterioară a unei măști hrănitoare. Pentru un efect în plus de hrănire, masca de curățare bună pentru toate tipurile de ten este cea cu miere și pudră de argilă cosmetică, produs pe care îl găsiți în magazinele naturiste, tip plafar.

           

            O mască de curățare hrănitoare care deschide porii și curățo în profunzime tenul este cea realizată din piure-ul de la jumătate de papaya și o linguriță de argilă. Roșiile de asemenea cun bune pentru persoanele cu tenul gras, iar maștile naturale din lapte, miere și argilă sunt foarte bune pentru persoanele cu tenul uscat. Laptele și mierea hrănește tnul iar argila îl curăță foarte bine.            Primăvara este anotimpul cel mai bun pentru a începe un tratament natural la noi acasă . Abia ieșit din iarnă tenul are nevoie de curățare și hrănire. Curățarea tenului o dată pe săptămână și aplicarea unei măști naturale este un început bun pentru un ten frumos și sănătos. În plus avantajul este de partea noastră.Multe dintre ingrediete le avem deja în casă.


About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu