joi, 11 octombrie 2012

Kanal D si “Suleyman Magnificul – Sub Domnia Iubirii" te trimit la Istanbul

M-am tot gândit de când am publicat primul articol...ce-ar fi dacă?....Ce-ar fi dacă aș pleca într-un city break la ISTANBUL (am scris cu majuscule ca sa precizez ca e cu N nu cu M)...anyway...ziceam că m-am tot gândit ce aș face dacă aș pleca în Istabul...cu cine aș pleca și așa mai departe. Păi să le luăm pe rând și o să încep cu ce cadouri nesemnificative  nu le voi aduce persoanelor din țara pentru motivul o cutie cu fundiț nu are nici o relevanță dacă persoanele respective nu au vizitat locul X. Nu sunt o persoană conservatoare și îmi place să experimentez tot ce îmi oferă o destinație, iar bucătăria unei țări reprezintă un element important ce face parte din tot ce înseamnă cultură. Da...recunosc...îmi place bucătăria turcească. Am fost la câteva restaurante cu specific turcesc de pe plaiurile mioritice și pot spune că am fost încântată..în condițiile în care nu am termen de comparație:( Mi-ar plăcea extraordinar de mult să încerc cafeaua turcească...da da..CELEBRA CAFEA TURCEASCĂ Din câte știu nu cafeaua este specială în Turcia, ci modul ei de prepare. Un proverb local zice astfel "Cafeaua trebuie să fie neagră ca iadul, tare ca moartea și dulce ca dragostea.". După o cafea tare aș continua cu baklavaua și.... eu cred că aș rămâne aici, nu aș mai avea nevoie de altceva. De plecat aș pleca cu iubitul meu..asta este nu am cum să scap nici de data asta, deci probabilitatea să încerc un kebab și o shaorma autentică crește vertiginos de mult. 

M-am oprit mai mult în acest articol să vorbesc despre bucătăria turcească pe care mulți o consideră nesănătoasă, dar care imbină ingrediente din cele mai diverse, combinații culinare pe care europenii nu le-ar încerca în bucătăria lor de acasă. So....that's it...un alt motiv pentru care Turcia este o destinație de vizitat este partea gastronomică, nu doar clădiri, monumente, istorie. 


"Kanal D iti poate aduce și ție un city break la Istanbul dacă scrii pe blog o poveste despre Turcia(detalii aici ) . Până atunci, dacă vrei să simți și tu atmosfera specifică Turciei, Kanal D te invită să urmărești serialul Suleyman Magnificul – Sub Domnia Iubirii, în fiecare luni și marti, de la ora 20:00″.
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu