marți, 12 februarie 2013

Despre însemnătatea cuvântului " fresh" în alimentație

Atunci când vine vorba despre mâncare și auzim cuvântul 'fresh", cu toții ne gândim la un tip de aliment sănătos, fără grăsimi și neprocesat.

 Fast-food-urile în general profită de această concepție a oamenilor și utilizează adeseori adjectivul fresh ca un atribut important al tuturor salatelor pe care le comercializează. Unde  mai pui că  textele publicitare  evidențiază cât de sănătoase sunt  salatele fresh, legumele sunt fresh și a combinația de arome, care ce să vezi....este și ea fresh. 

În realitate lucrurile nu sunt deloc așa. Dressingurile și adaosul de proteine din  anumite tipuri de salată, fac ca aceste alimente fresh să aibă același aport calori ca un Dublu Cheeseburger. Spre exemplu, o combinație de salată, roșii, bucățele de pui  și dressing, cumpărată din fast-food poate ajunge până la 450 de calorii și 21 de grame de grăsime. Această doză, depășește valorile unui Cheesburger care are 440 de calorii și 23 de grame de grăsime. 

Aaron Allen, consultant în domeniul ospitalității la nivel global a precizat într-un interviu acordat pentru Yahoo.com,  că fresh este un cuvânt magic care poate avea mai multe semnificații. Fresh, se poate referii la starea ingredientelor, la modul lor de pregătire, la aromele utilizate pentru a da gust mâncării sau la starea de prospețime a cărnii. Deci, un ingredient sau o serie de ingrediente li se poate atribuit caracteristica de a fi fresh, dar acest lucru nu înseamnă că rezultatul final va fi unul sănătos. 
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu