joi, 9 mai 2013

Cum poate ieșii în evidență CV-ul unui specialist în social media?


Pe piața de muncă actuală, nu ai timp să îți permiți să dai greș în ceea ce privește cv-ul. Joburile din sfera marketing și social media promotions atrag atenția aplicanților din ce în ce mai mult. Un cv creativ este esențial pentru orice job care implică un grad mare de creativitate. Aici, bineînțeles că nu mă refer doar la contentul cv-ului, ci și la forma lui. În ziua de astăzi, toată lumea poate pretinde că este creativ, dar este greu să demonstrezi asta într-un interviu de 30-40 de minute, cu un cv pe care scrie negru pe alb. Este ca și cum a-i spune “sunt creativ, dar nu mereu…am și eu momentele mele. Am dat o căutare amănunțită pe Internet și am găsit 4 cv-uri creative care mi-au atras atenția în mod special.

 1.     CV-ul „Movie Poster” – Ok, poate fotografia nu este cea mai inspirată, dar ideea este foarte bună. În locul celor 2-3 pagini de text negru pe alb, plicitisitor de citit și poate mult prea încărcat, cv-ul de tip movie poster condensează bine informațiile pe o singură pagină.    2.  Cv-ul 3D – pentru că trăim în era digitală, ce poate fi mai interesant decât un cv ce poate fi întors pe toate părțile?


  3. Cv-ul infographic – Infograficul este o modalitate foarte bună de a prezenta experiența profesională pe care o ai, studii și aptitudinile. Infograficele combină foarte bine cantitatea mare de date numerice pe care o include un cv cu imaginile. Acest lucru îl face mai user-friendly, ușor de parcurs și atrage atenția angajatorului.    4. Pixar CV – dacă își dorești un job la o anumită companie, îți poți adapta cv-ul astfel încât să aibe legătură cu istoria companiei respective. 


About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

2 comentarii:

  1. Dragut ala cu posterul :)) Now he's out!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, într-adevăr:-) Cred că varianta de cv tip poster și infografic ar fi bine acceptate și de angajatorii din România și ar fi văzute foarte bine:-D

    RăspundețiȘtergere