sâmbătă, 4 mai 2013

Rețeta dulce de Paști: Cuibulețe de vanilie cu scorțișoară și ouă colorate:-)

Deci...nu că m-ar fi apucat talentul în bucătărie astăzi, dar am avut ajutoare, așa că nefiind mare fan cozonac sau pască, am ales că fac brioșe cu scorțisoară și vanilie. Totuși pentru  avea o oarecare legătură cu Sărbătoarea Pascală, le-am ornat cu ouă colorate din marțipan. 

Îmi plac mult brioșele pentru că reprezintă un desert gustos, ușor de făcut și poate fi ornat în funcție de ocazie. Deci practic, dacă știi să faci brioșe, trebuie doar să le ornezi corespunzător fiecărei sărbători  și "dai bine" la fiecare masă organizată...e ca și cum știi să gătești:-D



Zic să postez și rețeta, cu mențiunea că gramajele ingredientelor de mai jos sunt necesare pentru a obține 20 de brioșe:-) 

Ingrediente: 

§                     400 gr faina
§                     1 plic praf de copt
§                     250 gr zahar
§                     200 gr smantana normala(sau iaurt/sana)
§                     2 oua medii
§                     100 ml ulei
§                     esente,razatura de citrice
§                     umplutura la alegere (cremă de ciocolată, vanilie, cremă ganache, cremă de fructe)
§                     razatura de nuca de cocos

Se amestecă într-un castron ingredientele uscate ( faina, praful de copt și zahărul) și în alt castron iaurtul, ouale, uleiul și răzătura de citrice. Aceste comboziții obținute se încorporează cu grijă...de preferat să amestecați cu lingura cu nu mixerul. Nu uitați aici să adăugați și scorțișoara.   Umplutura obținută se pune în forme de brioșe, după ce au fost tapetate cu hartie de copt. Se pun în cuptorul încins, cam 15-20 de minute. Când le scoate-ți din cuptor le lăsați să se răcească și le umpleți cu cremă,  cu ajutorul unui sprit. Eu am ales cremă de ciocolată albă, pe care am pus-o și deasupra brioșelor. Asta ajută ca decorul să se mențină pe brioșă și să nu cadă. 

Cât despre ornat? Razatura de nucă de cocos am bagat-o la cuptor pentru a se rumeni si am adăugat-o deasupra brioselor, peste stratul subțire de cremă,  alături de ouăle colorate realizate din marțipan. Poftă bună și Sărbători fericite:-)






About Balaban Madalina

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu