duminică, 23 iunie 2013

Pastila de dans: Cha-Cha made in USA

Draga mea colega mea de birou Cristina, tocmai mi-a dat o super idee: să facem o rubrică gen...pastila de dans. Instantaneu m-am gândit să implementez asta pe blogul meu o dată pe săptămână. Pasionate de dans  și practicante, am decis că este ok să materializăm ideea în articole pe blog și nu doar în postări risipitoare pe Facebok. Deci la nici 10 minute de la marele TRING+becul aprins...am și scris primele rânduri din rubricuță:-D

În seara asta am ales stilul CHA CHA. Cha-Cha este un dans originar din Cuba. Pentru că mișcările se execută foarte alert, musculatura abdominală este greu pusă la încercare. Unii aseamănă stilul de dans cha-cha cu rumba, diferența fiind ritmul foarte alert și sacadat al primului stil. Această ultimă caracteristică a ritmului face ca șoldurile să capete un rol important în acest dans: aici fiecare beat trebuie marcat printr-o mișcare a șoldului.

Mișcarea în acest stil de dans este formată din chasse-uri care pot fi executate  lateral stânga-dreapta sau față-spate, iar piruetele sunt și ele foarte rapide. Pentru începători mișcările trebuie executate încet. În acest stil de dans presiunea asupra articulațiilor este foarte mare, așa că nu vrem să forțăm. Cu timpul, musculatură și articulațiile se fortifică și totul va fi mult mai ușor, iar mișcările vor pluti în ritmul muzicii :-)

Exemplificarea de azi este un cha cha realizat în cadrul show-ului SYTYCD din sezonul 7. Enjoy:-)

About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu