miercuri, 10 iulie 2013

Personalitatea si impactul asupra fericirii:-)

Deși am tot auzit în stânga și în drepta că fericirea este o utopie, nu pot să mă decid dacă sunt sau nu sunt de acord cu aceast aspect. Ultima carte pe care am citit-o "Optimismul se învață" se referă la maniera în care noi oamenii putem să ne impunem o gândire optimistă prin prisma experiențelor pe care le avem. Adică, din fiecare experiență negativă să o tratăm ca pe o experiență în plus la bagajul vieții. 


Pe de cealaltă parte, specialiștii tratează fericirea prin prisma personalității, care a fost studiată recent în rândul studenților. Cercetătorii au arătat că sentimentul de împlinire deplină nu apare ca o consecință a tuturor acțiunilor deprinse de o persoană pe plan profesional, ci este tocmai invers. Persoanele care sunt fericite pe plan personal, tind să aducă un plus de valoare locului unde lucrează, se implică în multe activități și au succes și pe plan profesional. Cercetarea realizată în rândul a 7000 de studenți proveniți din 41 de naționalități, arată că performanțele lor la locul de muncă au crescut în rândul celor care au o atitudine pozitivă asupra vieții și privesc cu optimism spre viitor. 

Ciind cartea pe caream menționat-o mai sus mi-am dat seama că într-adevăr există și o altă formă de artă, decât cele cunoscute până în prezent: "arta fericirii". Este ceva ce ai sau ceva ce poți să deprinzi prin auto-învățare și auto-cunoaștere. The art of happiness este o lucrare complexă pe acest subiect, care tratează fericirea ca fiind un drept, de care fiecare dintre noi trebuie să profităm și să ne bucurăm:-) 

About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu