duminică, 8 septembrie 2013

(Rețete) Mâncare asiatică și momente în familie

Îmi place foarte mult mâncarea asiatică, motiv pentru care am învățat să pregătesc câteva preparate...zic eu eu destul de bine. Elizabeth Gilbert spune în cartea ei "Eat, Pray, Love" că devine o persoană mai bună, după ce savurează mâncarea preferată. Eu cred că devenim mai buni când savurăm mâncare bună în familie. Și acesta este motivul pentru care am început să iubesc mâncarea asiatică. A lua masa în familie este unul dintre momentele pe care asiaticii îl prețuiesc foarte mult, iar aici prima opțiune este cina acasă, nu la restaurant. Pentru ce să mergem într-un restaurant de lux, când putem să ne bucurăm de atmosfera de acasă și de dragostea celor din jur. Asta este motto-ul după care funcționează lucrurile la ei când vine vorba despre mâncare, familie și plăcerea de gătii. 

Așa că am încercat să ofer o replică cât mai bună a ceea ce am învățat și am gătit pentru cei dragi:-) Meniul?

  • Supă cu pui și creveți
  • Pui asiatic cu susan. 
Deci, ingredientele pentru supă sunt următoarele: (pentru o porție)

  • 100 grame de creveți (proaspeți, preferabil)
  • 200 grame de piept de pui tăiat feliuțe subțiri
  • un morcov mic, tăiat fâșii
  • varză chinezească (sau normală)
  • 50 de grame de ananas (proaspăt)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • un sfert de pachet de unt
  • condimente asiatice (se găsesc în magazine mixuri)
  •  sos chili 
  • taieței
  • apă
Mod de preparate:

Creveții se călesc în unt, după care se adaugă morcovul tăiat fideluță. După ce aceștia s-au călit se adaugă aproximativ 700 ml de apă care se lasă să clocotească.  După ce apa începe să fiarbă adăugați feliuțele de piept de pui, condimentele, sosul chili, uleiul și oțetul și se lasă totul la fiert 10-15 min maxim. La finalul acestui interval de timp se adaugă ananasul, taiețeii și varza, iar 5 minute mai târziu supa este gata:-) 



Pentru puiul asiatic cu susan avem nevoie de ingredientele: (o portie)

  • jumătate de piept de pui
  • o ceapă tăiată felii subțiri
  • un ardei gras mic, tăiat felii subțiri
  • jumătate de dovlece, tăiat felii subțiri
  • o lingură de sos de soia
  • o lingură de vin alb
  • 2 linguri de ulei de măsline (asiaticii folosesc aici ulei de porumb)
  •  orez
  • o jumătate de lingură de susan . 
Mod de preparare. Aici cuvântul de ordine este migala. Până tăiem toate legumele în fâșii subțiti, începem prin a lăsa pieptul de pui la marinat alături de condimente și uleiul de măsline. După ce am tăiat legumele, călim carnea în ulei bine încins în prealabil pentru a scurta timpul de gătire. Dăm carnea preparată la o parte si călim fășiile de legume. Carnea și legumele se amestecă în tigaie alături de sosul de soia timp de 2-3 minute. Orezul se pune la fiert cu puțină sare și un pic de ulei de măsline, iar la final presărăm susan peste întregul preparat. 


Primul preparat necesită aproximativ 30 de minute, depinde de numărul de porții, iar cel de-al doilea în jur de 60 de minute. Bineînțeles timpul de preparare depinde de îndemânarea fiecăruia de a mânuii cuțitul și de toca legumele în fâșii subțiri :-))

Poftă bună :-) 








About Balaban Madalina

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu