marți, 15 octombrie 2013

Frankenweenie sau lecția despre curaj

Pentru a doua oară, regizorul Tim Burton a reușit să transforme intro-ul plin de magie by Walt Disney, într-unul mai puțin obișnuit, dar curajos:-)  După animația " The Corpse Bride", Tim a creat "Frankenweenie", o poveste mai puțin comercială, dar plină de povețe. 

Despre Frankenweenie

 Filmul spune povestea lui Victor, un băiețel pasionat de fizică și știință în general, și a cățelușului său, Sparky. După ce Victor îl pierde pe Sparky într-un accident de mașină, puștiul încearcă să pună în aplicare unul dintre experimentele de care aflase la școală: terapia cu șocuri electrice care repune mușchii în mișcare. Victor a încercat și a reușit, iar Sparky a prins viață din nou :-) Dorința de a fi din nou cu cel mai bun prieten al său, l-a făcut pe băiat să riște și să pună totul la bătaie. 
Curajul sau puterea de a fi diferit

Deși cadrul general nu este tocmai prietenos, povestea curajului și a prieteniei trece bariera ecranului,  a filmului alb-negru și a personajelor care par vii :-) That's just Tim Burton's style! :-p  
Dacă privești dincolo de producția tehnică a filmului, regăsești o povestioară despre curaj:
  • Curajul de a încerca. Îndrăzneala de face primul pas,chiar și atunci când totul pare imposibil și curajul de lupta pentru ceea ce este cel mai important în viață: cei de lângă noi:-)

  • Curajul de a fi diferit. Prin experimentul pe care îl face, copilul demonstrează că a fi diferit este de bine. Înseamnă a nu te autocenzuza și de a nu-ți expune ideile doar pentru că societate îți impune asta sau doar pentru a rămâne în rând cu "turma". Spiritul oilor impiedică progresul și duce la apariția tot mai multor minți luminate cu lanterna. 

  • Curajul de a ieși la liman. Sau de a găsi soluții noi la probleme vechi :-) Frica de necunoscut este normală, dar ne limitează reacțiile și îngreunează modul de absorbție a lucrurilor noi. Soluția rămâne curajul de a încerca altceva, de a face totul în felul tău. 

  • Curajul de a avea curaj. Asta DA curaj! Să-ți iei inima în dinți și să părăsești turma. Să te integrezi într-un mediul nou pe care nu îl cunoști, pentru că nu ai fost învățat să îl cunoști. Am fost învățați să urmăm calea dreaptă (adică cea mai sigură, fără riscuri) și ne-au fost prezentate doar cazurile care s-au abătut de la regulă și au eșuat. Dar ce s-a întâmplat cu cele care au avut succes?                 Ele rămân tabu pentru oile care merg cu turma....tot mai drept. 


About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu