sâmbătă, 5 octombrie 2013

Smile more, less thinking: vagabondul zâmbea :-)

Smile more, less thinking, cred că ar putea fi motto-ul filmelor lui Charlie Chaplin care au făcut istorie în cinematografia mondială. The Kid, The Great Dictator sau Modern Times sunt doar câteva dintre filmele lui Chaplin care rămân remarcabile în secțiunea tragic-comic. 

De la hainele sale până la comicul de situație, Vagabondul gândește și trăiește în antiteză. Pantalonii largi și jacheta strâmtă, pantofii foarte mari și pălăria prea mică atrag mai mult atenția asupra unui om nesemnificativ pentru societatea în care trăiește. De cele mai multe ori fără loc de muncă, flămând și fără nicio șansă de a ieși la liman, vagabondul zâmbește și ne făcea să zâmbim...găsește în orice lucru nou o rază de lumină și vede la orice colț de stradă o nouă oportunitate. Vagabondul are aspirații sociale, se vedea creativ (cânta în baruri, participă la spectacole de circ, încercă orice), gândește mai puțin și simte mai mult, crede în nevoie de oamenie și nu de tehnologie, crede că viața este o dorință, nu o necesitate pe care trebuie să o satisfaci.Vagabondul dă greș constant, dar asta nu contează, pentru că este important să știe că poate să se ridice și să meargă mai departe. Vagabondul iartă, dar nu uită, ține capul sus când este umilit, își păstrează zâmbetul pe buze când are probleme, pentru că nimic nu este permanent în această lume slabă: nici banii, nici succesul și nici problemele.  Vagabondul plânge pe moment, dar zâmbește în clipele următoare, se bucură de orice lucru mic, deși sufletul i se macină încet, crede în nevoia de putere a oamenilor doar atunci când vor să facă lucruri dăunătoare, în rest dragostea este suficientă pentru a-și atinge toate țelurile.
 Vagabondul suntem noi: unii cu puterea, alții cu dragostea :-) Este un clovn care vrea să demonstreze ceva, dar nu reușește să se facă înțeles. Un clovn fără speranță care are conștiința curată, mândru și incapabil să se compare vreodată cu politicieni sau oameni influenți.  

Un clovn trist, care zâmbește, pentru că știe că există ceva acolo rezervat doar pentru el....tot ce trebuie să facă este să aștepte și să nu uite să zâmbească :-) 


About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu