miercuri, 13 noiembrie 2013

Campanie feminista: "Nu esti o printesa"

Colindand pe internet din link in link, am dat peste o campanie..ciudatica, sa-i zic. Un colegiu catolic din Kentucky (SUA) a pornit o campanie feminista prin intermediul careia le spune tinerelor, clar si raspicat: "Nu esti o printesa""Viata nu este o poveste" si le sfatuieste "Nu mai asteptati dupa printul din povesti".Practic, daca stau si ma gandesc, acestea nu sunt "sfaturi" pe care sa nu le fi auzit nimeni niciodata. In stanga si-n dreapta  am tot auzit acest gen de abordare "nu mai visa la printul din povesti, pune mana si fa ceva cu viata ta". Ceea ce un pic neobisnuit este ca un colegiu catolic vorbeste despre educatia si viata tinerelor, excluzand prin content implicarea unui barbat (a.k.a printul din povesti). Asta te poate duce cu gandul ca tinerele trebuie sa puna accent pe viata profesionala si putin (sau deloc)  pe cea persoanala (intemeierea unei familii, etc). 

Deci, care a fost de fapt abordarea lor? 


 Reprezentantii colegiului Mercy Academy au precizat ca fetele sunt pregatite in arta gandirii critice. In opinia lor, acest tip de educatie le invata pe fete modul corect de abordare a unor situatii existente in viata reala. Odata ce fetele au absolvit colegiul Mercy, ele vor fi pregatite sa faca fata obstacolelor pe care le vor intalni in viata. 


#MoreThanAPrincess nu a fost inteleasa la fel de toata lumea, si asta probabil din cauza conotatie pe care o au aceste expresii in popor. Un alt motiv poate fi acela ca sloganurile au venit din partea unui colegiu catolic, de la care oameni au cu totul si cu totul alte asteptati atunci cand vine vorba despre educatie si norme bune de urmat. 


mercy-ads-4 - Copy


About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu