duminică, 10 noiembrie 2013

Despre balet prin ochii dansatorului

Baletul este unul dintre cele mai dificile stiluri de dans, dar si unul dintre preferatele mele. Tehnica pe care o implica ar trebui sa reprezinte baza oricarui dansator, indiferent de stilul de dans pe care urmeaza sa il practice in continuare. Baletul este ca o gura de aer de care ai nevoie atunci cand simti ca te sufoci, este emotia de care ai intotdeauna nevoie pentru a merge mai departe si miscarea sufletului la auzul vocii pe care o iubesti .

Baletul inseamna sentimentul de libertate, inseamna magia de a simti la unison cu cei care te privesc, inseamna dragostea de a dansa si de a face ceea ce iti place. Baletul este puterea romantismului care depaseste granitele pe care le impunem. Baletul neo-clasic este baletul secolului XX care a fost exemplificat pentru prima data de catre George Balanchine, cunoscut pentru expresivitatea miscarilor sale si modul in care reusea sa reprezinte fiecare sunet printr-un pas diferit. George spunea ca dansul este modalitatea prin care poti face ca muzica sa devina vizibila.  


george balachine balletCred ca adevaratii dansatori sunt cei care fac din asta mai mult decat o pasiunem, ei creaza din miscari un mod de a trai si un mod de exprimare. Tehnica, emotie, disciplina, curaj, putere, dorinta si placere este poate un sfert din reteta ce formeaza un stil autentic de exprimare a sentimentelor prin dans. 


about ballet
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu