miercuri, 20 noiembrie 2013

Guma de mestecat te face cool?

La asta au încercat să răspundă cei de la Beldent Gum, atunci când au lansat acest experiment. Agenția Campo Saatchi & Saatchi au adus împreună mai multe perechi de gemeni: unul dintre ei mesteca gumă, celălat nu. Pentru a analiza care dintre cei doi este mai bine văzut de către public, au chemat în fața lor persoane de toate vârstele și le-au adresat câteva întrebări:

  • Care dintre cele două persoane este mai sociabil?
  • Dacă unul dintre ei ar fi șeful tău, care dintre ei ți-ar oferi o mărire de salariu? Dar cine te-ar concedia? și tot așa...
1175421_730844780264737_1435344517_nRezultatul a infirmat ipoteza de la care plecaseră cei de la Beldent Gum și anume că oamenii care mestecă gumă au o imagine publică negativă. De fapt, experimentul a demonstrat că din cele 481 de persoane care au participat la studiu, 73% i-au asociat pe cei care mestecau gumă cu lucruri pozitive


 

Identici din punct de vedere fizic, mestecatul gumei îi face să pară total diferiți în societate. Aceste persoane au fost asociate cu aspecte pozitive din viața de zi cu zi. Atitudinea pe care o au când mestecă gumă este una lejeră, prietenoasă și îmbie la conversație. Pe de altă parte, gemenii care nu mestecau gumă au fost descriși ca fiind persoane mai rigide, și mai puțin deschise spre comunicare. Știi tu, genul ală de persoană în fața căruia nu poți să spui două cuvinte. 

Cei de la Bledent au mizat pe faptul că atitudinea față de lucrurile și oamenii este extrem de importantă și au transformat acest experiment de marketing într-o veritabilă campanie publicitară. Joel Osteen a spus un lucru senzațional și cred că se aplică foarte bine în acest context:"Choosing to be positive and having a grateful attitude is going to determine how you're going to live your life." Rezultatul experimentului poate fi explicat și prin prisma faptului că oamenii apreciază aceste persoane, îi văd cu ochi buni și aspiră să devină și ei așa. 

excellence-is-not-a-skill-it-is-an-attitude


Revenind la întrebarea din titlu - guma de mestecat te face cool? Dacă pentru tine a fi cool înseamnă a fi o persoană deschisă, pozitivă și plăcută de oameni, atunci răspunsul este da! Cel puțin la prima vedere, pentru că mestecatul gumei nu-ți va schimba personalitatea sau modul în care te văd cei care te cunosc. Producătorii au mizat pe dorința oamenilor de a fi văzuți bine de către cei din jur, dar nu face minuni :-) Mai sunt lucruri care ne revin și nouă, cum ar fi gândurile frumoase și optimismul:-)


About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu