joi, 6 martie 2014

Ce am invatat de la Mobile Congress World din Barcelona?


"Tehnologia" a fost cuvantul de bază în acest an la Mobile World Congress, unde brandurile de prestigiu s-au întrecut în produse care mai de care mai sofisticate.
IBM, T-Mobile și cei de la Oral-B au mizat în special pe introducerea componentei de entertaiment în noile produse lansate, cu care speră să dea lovitura pe piață. 

  • Brandurile mizează tot mai mult pe conexiunea creată între produs și consumator, în timpul utilizării. Se pare că nu mai este suficient să știe să aplice doar funcția de bază pentru care a fost creat. Utilizatorul trebuie să fie uimit de ceea ce poate face un produs, atunci când îl utilizează, să îi facă plăcere și să obțină și ceva în plus. Spre exemplu, cei de la Oral-B au creat o periuță de dinți ce poate fi conectată la o aplicație din smartphone. De pe ecranul telefonului, utilizatoru poate afla cât de eficient este periajul pe care îl face și primește sfaturi de educație dentară.  

  • Bradurile care activează și pe piața B2B nu trebuie să uite nici ei de nevoiele clienților săi, ceva mai pretențioși de data asta. În această primăvara, Windows Phone va beneficia de update-uri create special pentru oamenii de business și unele ceva mai speciale realizate pentru partenerii Microsoft. 
  • Companiile din turism aleg să intre pe mobile. Fragmentarea pieței turismului a devenit un fapt real. Nu mai vobim de trenduri sau de un lucru posibil. Pentru marketerii din domeniu este important ca ei să înțelegaă cum călătoresc clienții lor și să creeze soluții digitale pentru nevoile lor. Și cum digitalul merge foarte bine cu entertaiment-ul, companiile pregptesc deja aplicații cu sfaturi pentru turiști, în funcție de zona în care călătoresc, dar și hărți interactive și zone pe care le pot vizita. Ritz Carlton, spre exemplu are o prezență semnificativă în social media, cu un număr de 10 pagini de Facebook, dintre care două în China. Aceștia au dezvoltat o aplicație de mobil prin intermediul căreia îți poți rezerva camere în timp real, le poți vizualiza înainte și poți să îți programezi șederea și activitățile pe care le vei desfășura în complex. 
About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu