miercuri, 16 aprilie 2014

Shopping: online versus offlineAici părerile în rândul cumpărătorilor sunt împărțite. Unii preferă shopping-ul offline, iar alții pe cel online, dar totuși, o singură variabilă rămâne constantă: ne plac cumpărăturile la nebunie. 
La nivel global, shopping-ul offline conduce în topul preferințelor cu 55%, comparativ cu cei 45% în favoarea cumpărăturilor online. Diferența este mică, dar chiar și în acest caz, este estimat că 64% dintre cei care își fac cumpărăturile în magazine, se informează întâi în online. Concret, vizitează site-urile magazinelor, își aleg produsele preferate și merg în magazine gata informați cu decizia de a le cumpăra. 

Acest lucru se întâmplă cu precădere în cazul articolelor vertimentare, unde oamenii doresc să probeze produsul și să atingă materialul, pentru a-și face o părere definitivă. Tot aici sunt vizate electrocasnice, dar și device-urile mobile. Potrivit Commerce.com, 90% dintre cumpărători interacționează cu paginile brandurilor din rețelele sociale, înainte de a face o achiziție. În general, interacțiunea constă în:

  • o conversație cu brand-ul, în cazul în care există eventuale nelămuriri
  • interacțiunea cu propunerile brand-ului pe pagină: comentarii, likes, shares. 
Magazinele online din Facebook sunt încă la început de drum, dar au fost create cu succes în paginile artiștilor din lumea muzicală, de unele cluburi sportive sau pe paginilor unor actori de la Hollywood. 

Cel mai de succes Facebook Store din acest moment este cel al cântăreței Lady Gaga, cu vânzări de peste 29 de milioane de dolari, urmat de cel al lui Justin Bieber și de cel al retailerului Starbucks, care a încasat peste 19 milioane de dolari în perioada în care magazinul a fost activ.   


About Unknown

Digital and social media lover.

You Might Also Like

0 comments:

Trimiteți un comentariu